1136 Budapest, Balzac utca 42.
Nyitva: H-P: 11-19, Szo: 11-14
Telefonszám: : 06-1-394-0934

2360 Gyál, Bem József utca 1.
Nyitva: H-P: 10-18
Telefonszám: :
06-29-273-456

Cikkek és hírek a babavilágból

Szülőként természetes reakció, hogy megpróbáljuk megvédeni gyermekeinket minden rossztól. De vajon meg kell-e védeni a gyereket a nap káros sugaraitól, különösen nyáron? A válasz egyértelműen igen! Sajnos a legtöbb kutatás még mindig azt mutatja, hogy a napvédelem nem olyan gyakori, mint amilyennek lennie kéne. Olvasd el az általunk összeállított gyakorlati tanácsokat a napvédelem területén, és tudd meg, hogyan védheted meg a gyereket a naptól.

Amikor egy gyerek a stressz bizonyos jeleit mutatja az egyik első kérdés, hogy hogyan alszik? Az alvás ugyanis a jólét egyik legfontosabb alapja. A gyerekek minőségi alvása jobb viselkedéshez, magasabb kognitív funkciókhoz vezet. Ha javítani tudod, a dominóhatás pozitívan érvényesül életének minden területén, ezért érdemes egy kis időt és erőfeszítést fektetni bele.

Veled is előfordult már, hogy játék közben a kisgyerekedet nézted, aki teljesen belefeledkezett abba, amit csinál? Ahogy a hangokat adja ki bizonyos játék közben, ahogyan ugrál, amikor új ötlete támad? Az ilyen pillanatokat szeretné megállítani a ember, és mindig emlékezni arra, hogy milyen volt a hangja és testének mozgása, másrészt pedig azon tűnődni, hogy milyen lesz, amikor már felnőtt? Vajon még mindig ilyen pozitív és kíváncsi? Személyiségének mely aspektusai maradnának meg, és melyek változnának meg?

Egy módszer, amely arra ösztönözi a szülőket, hogy ne feledkezzenek meg arról, hogy gyermekeik sokkal jobban képesek kezelni önmagukat, mint azt valaha is gondoltuk volna. Azzal, hogy elmondod a gyereknek nyugodtan, hogy milyen hibákat követett el, és segítesz neki jóvátenni, azzal máris elindultál a pozitív fegyelmezés útján.

Amint az ember életében a mindennapokat felváltja a szülőség, a gyermekek, a környezetről való gondoskodás már nem élvez annyira prioritást. Hiszen épp elég, ha gondoskodni kell a gyerekről, etetni, pelenkázni kell, nincs idő megtanítani arra, hogy mennyire fontos barátságban lenni a természettel. Főleg, hogy mindannyian a saját magunk által teremtett stresszes világban élünk.

A pelenkázóasztal egy olyan bútordarab, amelyet a baba életének első két-három évében pelenkázásra vagy öltöztetésre szokás használni. Mielőtt megvásárolnád győződj meg arról, hogy van-e elég hely a gyermek szobájában, illetve hogy mennyire praktikus a számodra. Nagyon hasznos „találmány”, különösen a baba életének első 36 hónapjában, amikor még napi szinten pelenkázni és öltöztetni kell. Nemcsak praktikusság szempontjából, de a te magad kényelméért is, hiszen így nem kell állandóan hajladozni.

Az idei divattrendek nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is izgalmas változásokat hoztak. Mivel nagyon sokrétűek az outletek polcain könnyedén megtalálhatód gyermeked számára, azokat a darabokat, amelyek árban, minőségben és fenntarthatóságban is kiválóak. Íme a főbb divatirányok, ami segítségével nagyszerű ruhatárat állíthatók össze az outlet üzletekben kedvezményesen vásárolt darabokból.

A legtöbb szülő nem gondolkodik az „olvasástanulás” folyamatán, amíg gyermeke el nem éri azt a kort, amikor olvasni tanul. Az olvasástanulás viszont nem egy természetes folyamat, amely magától megy végbe. Ez egy összetett dolog, amely különböző készségek és stratégiák tanítását igényli. A jó hír az, hogy bár maga az olvasás összetett folyamat, a készségek kialakításához szükséges lépések meglehetősen egyszerűek. Ha te is szeretnéd gyereked megtanítani az olvasásra, pozitív élménnyé téve, az alábbi stratégiákkal sikered lesz.

A szülők hajlamosak túlzásba esni, ha gyerekszoba tervezéséről és berendezéséről van szó, hiszen mindenki a legjobbat szeretné csemetéjének. A tökéletes megoldás mégis az egyszerűségben rejlik, minél kevesebb bútort és annál is kevesebb díszítőelemet zsúfoltok be a szobába, annál több játéktér áll majd rendelkezésre. Ráadásul könnyebben lehet majd új változásokat eszközölni, ha nő a gyermek és más igényei lesznek.

A kreativitás egy olyan „folyamat” életünk során, amit teljes mértékben meg kell tapasztalni és élvezni, hiszen csak úgy élhetünk igazán, ha ismerjük a bennük rejlő képességeket. Akárcsak a kitartás, amelyet szintén meg kell tanulni, ezért bátorítsd gyermeked, hogy amit kigondol, azt valósítsa is meg. Légy kitartó, hiszen ez az a kor, amikor kísérletezniük kell, a próbálkozások és a tévedések ideje.

Az olvasás olyan szokás, amit nem lehet túl korán elkezdeni! Amikor olvasol a gyermekednek érzi, hogy minden figyelem ráirányul és ezt imádja. De már a gyerek születése előtt érdemes naponta 5-10 percet rááldozni arra, hogy a benned növő élethez beszélj. A kapcsolatnak, ezen korai élménye semmi mással nem pótolható!

Tudtad, hogy két szélsőséges szülői stílus létezik? Az egyik a szigorú, tekintélyt parancsoló, amelyet főként Keleten gyakorolnak. A másik pedig a megengedő, amely a nyugati világban általánosan elterjedt bánásmód. A szülői stílus óriási hatással van a gyermek agyára és annak jólétére, ez alakítja ki gondolkodásmódját.

TUDTAD?

   Fő termékünket, a saját tervezésű láb- és kézszobor készítő szettjeinket már 2016 óta gyártjuk folyamatosan. A kezdetekben még BabaTappancs néven hoztuk forgalomba, de ahogy nőtt a viszonteladóink száma, úgy körvonalazódott egy új márkanév bevezetésére is az igény - így született meg az ÉnSzobrom brand.  A BabaTappancs az évek alatt átalakult egy igazi on-line bababolttá és mára már gyakorlatilag mindent megtalálhatsz nálunk, amire egy szülőnek és gyermeknek szüksége lehet 0-8 éves korig. Velünk már az új családtag megszületése elött elkezdheted a babaszoba berendezését, hiszen bababútorokban sem szűkölködünk - mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt, legyen az rácsos babaágy, pelenkázó komód vagy akár a szülői ágy mellé helyezhető baböböl.

A ruhákat sem kell máshonnan beszerezned. Rugdalózó, body, napozók, gyermek pólók, kislány ruhák, szoknyák és egyéb ruházati kiegészítők szinte minden méretben és színvilágban - eredeti Disney és mesehősös mintákkal!

Végül, de nem utolsó sorban több tízezer játékból válogathatsz a család legapróbb tagja számára! Lego, Duplo és Playmobil szettek, kreatív - készségfejlesztő és társas játékok, plüss állatok, futóbiciklik és rollerek, kisautók és fiús játékok, babák és lányos játékok.

 

Rólunk írtátok:

 

HA 30.000 Ft ÉRTÉKBEN VÁLOGATSZ ÖSSZE TERMÉKEKET, RÉSZLETFIZETÉSSEL IS MEGVEHETED!

Megrendelés

Rendeld meg a terméket webáruházunkban és küldd be a hitelkérelmet.

 

Előminősítés

A Cofidis előminősíti a hitelkérelmet telefonon.

 

Szerződés

Pozitív előminősítés esetén e-mailben kapod meg a szerződést.

 

Videós azonosítás

Kösd meg szerződését online: a legkényelmesebb megoldás a szóbeli nyilatkozat!

 

Termékátvétel

A hitelkérelem elfogadása esetén tájékoztatást kapunk a Cofidis-től, hogy a termék kiszállítható.