Hírek

Autósülést használtan? NEM!
2020.12.01

 

Nagyon sok hirdetést lehet találni, amikben "használt autósülés"-eket kínálnak eladásra. Vannak szépek, de akadnak nagyon leharcolt, akár 10 éves, vagy még idősebb elnyűtt darabok is. Az áruk nagyon kedvező, de tényleg megéri őket megvenni?  AZ AUTÓSÜLÉSEK ELSŐSORBAN NEM A KÉNYELMET SZOLGÁLJÁK, HANEM BIZTONSÁGTECHNIKAI ESZKÖZÖK 

amik fokozottan ki vannak téve a környezeti hatásoknak. Állandóan az autóban vannak, ahol a hőmérséklet nyáron akár 70, télen egy hideg estén pedig akár -20 fok is lehet! Szerkezetük speciális, energiaelnyelő műanyagból van, ami sajnos az extrém hőingadozás hatására és az idő előrehaladtával fokozatosan elöregszik, ezért veszítenek a rugalmasságukból és egy esetleges baleset esetén akár szilánkosan is törhetnek, súlyos sérüléseket okozva! Hiába a szuper ADAC teszt, ha az ülés öreg! És ha már mindenki erre a tesztre hivatkozik: az ADAC sem ajánlja, hogy a gyártási időtől 4 évnél idősebb ülést használjunk, pont a fenti okok miatt!

"TUDTAD? AZ ÜLÉSEKNEK IS VAN FELHASZNÁLHATÓSÁGI IDEJE. EZT A JELÖLÉST MINDEN EU SZABVÁNY ÜLÉSEN MEGTALÁLOD!"

A használt üléseknél van még egy nagy veszélyességi faktor: a baleseti előélet. Hiába szép és viszonylag új, de az eladó szaván kívűl mi biztosít minket arról, hogy nem volt-e már részese egy balesetnek? Az autósüléseket egy baleset után azonnal és kötelezően le kell cserélni, hiszen olyan erőhatások érik, hogy egy másodiknál már nem olyan hatásfokkal védenek! Az anyag meggyengülhet, hajszálrepedések keletkezhetnek amik szintén szilánkos töréshez vezethet! Összegezve: Sokkal biztonságosabb egy új, alacsonyabb árkategóriájú ülést megvenni, mint egy több éves, bizonytalan előéletű de jól csengő nevűt!  AUTÓSÜLÉST GYERMEKED BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN KIZÁRÓLAG ÜZLETBŐL, ÚJONNAN SZABAD VÁSÁROLNI, AHOL MINDEN SZÜKSÉGES TÁJÉKOZTATÓVAL, GARANCIÁVAL ÉS SZÁMLÁVAL ADJÁK ÁT! 

Hogy akkor melyik a jó választás? Autósülés használtan biztos nem az.  A BabaTappancs bababolt webáruházában számos megfizethető, mégis nagyon biztonságos gyerekülés közül tudsz választani. Legyen szó újszülött babáról vagy már nagy gyermekről, nálunk mindenre találsz megoldást!

Kattints a lenti képre és nézz szét webáruházunkban, ahol több mint 350 féle ülés vár Rátok! 

Vissza