Együttműködésünk a XIII. kerületi Önkormányzattal

 

 

Mit kell tudni erről a lehetőségről?

 

Minden XIII. kerületben született babát megajándékoz az Önkormányzat egy 7.000 Ft értékű utalvánnyal, amit az üzletünkben lehet felhasználni.

 

Fontos, hogy a kedvezményt kizárólag akkor lehet igénybe venni, ha a postai úton kapott eredeti határozatot és utalványt is elhozzátok magatokkal.

 

Várunk Titeket sok szeretettel!

 

A BabaTappancs csapata

 

A kérelem nyomtatvány >> INNEN<<< tölthető le!

Települési támogatás-Életkezdési támogatás

Települési támogatás nyújtható a gyermek születésekor, ha a kérelmező a kérelem benyújtásakor és az azt megelőző egy évben kerületi lakóhellyel rendelkezik. A kérelem a gyermek 1 éves koráig nyújtható be.

 

Ügy megnevezése

 

Települési Támogatás a gyermek születése alkalmából

 

Rövidített ügy megnevezés

életkezdési támogatás

 

Összefoglaló mondat

 

A gyermek születése alkalmából az a szülő, aki a kérelem benyújtásakor és az azt megelőző egy évben kerületi lakóhellyel rendelkezik és a gyermeke a kérelem benyújtásáig egy éves korát nem töltötte be.

 

Eljárásra jogosultak/kötelezettek köre

 

Budapest Főváros XIII. kerület közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő állampolgárok nyújthatnak be kérelmet.

 

Mit kell tennie

 

Kérelmet kell benyújtani.

             

Kötelezettségmulasztás

 

Nincs

 

Határidők

 

ügyintézési határidő:

Sommás eljárás keretében azonnal, de legfeljebb nyolc napon belül

Méltányossági eljárásban a szociális ügyekkel foglalkozó bizottság az ügyintézési határidőn belül, vagy ha ez nem lehetséges, a határidő letelte utáni első testületi ülésen határoz.

 

Benyújtandó dokumentumok

 

  • formanyomtatvány

Személyes megjelenés esetén:

  • érvényes személyazonosításra alkalmas fényképes okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély)
  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány

 További szükséges dokumentumok:

Gyermek születési anyakönyvi kivonat másolata

Start-számla szerződés másolata

 

Fizetési kötelezettség

 

Nincs

 

Eljáró szerv

 

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testület átruházott hatáskörében polgármester

 

Felettes szerv/jogorvoslat

 

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testület

 

Egyéb információk

 

Eljárás hivatalból – szociális intézmények, nevelési- társadalmi szervezet kezdeményezésére – is indítható. A kérelem benyújtató szociális intézmények felé is, elérhetőségük a www.bp13.hu honlapon megtalálható.

 

Támogatás összege:

pénzbeli: gyermekenként 30.000,-Ft.

 

A benyújtott igazolások, nyilatkozatok tartalmát a szociális ügyekkel foglalkozó osztály az alábbiak szerint ellenőrizheti:

megkeresheti az illetékességgel rendelkező adóhatóságot,

megkeresheti a polgárok személyi adatait és lakcímét nyilvántartó szervet,megkeresheti a közlekedési igazgatási hatóságot,elrendelheti környezettanulmány készítését,megkeresheti az igazolást kiállító szervet, munkáltatót.

 

Méltányossági jogkör gyakorlása a szociális ügyekkel foglalkozó bizottság hatásköre.

 

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat természetbeni települési támogatásként – a területi védőnőkön keresztül – a gyermek születését követő egy hónapon belül ún. babaköszöntő ajándékot ad át a kerületi lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő szülő részére.

 

Vonatkozó jogszabályok

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÉS FOLYAMATLEÍRÁS A SZOCIÁLIS PÁLYÁZATOK ÉS TÁMOGATÁSI KÉRELMEK ÜGYINTÉZÉSE SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet

A pénzbeli és természetbeni, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015 (II.17.) Önkormányzati rendelete

sommás eljárás: A hatóság sommás eljárásban a döntését azonnal, de legfeljebb nyolc napon belül meghozza, ha

  1. a)  hiánytalanul előterjesztett kérelem és mellékletei, valamint a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján a tényállás tisztázott és
  2. b) nincs ellenérdekű ügyfél.

teljes eljárás: ha az eljárást megindító nyilatkozat (kérelem ) hiányos a kérelmet  teljes eljárásban intézi, hiánypótlásra szólít fel

lakcím: a személyiadat- és lakcímnyilvántartás adatai irányadóak. A házastársak akkor tekinthetők különélőnek, ha a lakcímük különböző.

életvitelszerű lakás: abban a lakóingatlanban, amely ténylegesen, életvitelszerűen a háztartása életének helyszínéül szolgál, ott, ahol a közüzemi szolgáltatásokat igénybe veszi és  ott, ahol a mindennapi életviteléhez szükséges tevékenységet folytatja, és ahonnan életét szervezi.

 

Élethelyzet

 

gyermek születése

 

 További részletek:

https://www.budapest13.hu/ugy/eletkezdesi-tamogatas/

A kérelem nyomtatvány >> INNEN<<< tölthető le!

 

 

 

 

 

 

BabaTappancs a TV-ben!

Készült egy riport is rólunk és a szoborkészítő csomagjainkról. Érdemes megnézni, hiszen egy fejlesztőpedagógus is nyilatkozott a készletekek jótékony hatásairól!

Szent Márton gyermekmentő szolgálat

 

A gyermekek élete és egészsége mindennél fontosabb. Ha egy gyermek életveszélyes állapotba kerül, akkor a helyszínen történő ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati illetve műszeres felkészültséget követel meg.


Mi minden kapható nálunk?

Gyakorlatilag minden, amire egy gyermeknek szüksége lehet 0-8 éves korig. Velünk már az új családtag megszületése elött elkezdheted a babaszoba berendezését, hiszen bababútorokban sem szűkölködünk!

A március a Kulcs Patikákról szól!

 

A Kulcs Patikák országos patikalánc egy több mint 200 üzletből álló, gyógyszerész tulajdonú hálózat. Ebben a hónapban Velük közösen szeretnénk Nektek kedveskedni! Hogy miről is szól ez az együttműködés velük? 


Mi NEM nyitunk ki!

Nem keresünk kibúvót, vagy kiskaput. Bababoltunkat mi bizony zárva tartjuk, hogy mielőbb vége lehessen a járványnak és inkább ráerősítettünk a webáruházunkra, hogy Ti otthon maradhassatok. Milyen újdonságokat vezettünk be ezzel kapcsolatban? Olvasd el cikkünkben!

Gyere el megújult bababoltunkba!

Bizony, elköltöztünk. A weboldalunkon megrendelt termékeidet vagy a csomagpontunkra kért rendelésedet Budapesten, a Lehel téri metrómegállótól két sarokra található új bababoltunkban is átveheted nyitvatartási időben: hétfő-péntek: 11-18.30.

Mitől jobb egy emlékszobor mint a fénykép?

A fényképekkel rengeteg csodálatos pillanatot meg lehet örökíteni, de nagy hátrányuk, hogy csak 2 dimenziósak.

A BabaTappancs testszobor készítő készletekkel azonban 3 dimenziós, méretazonos és kézzelfogható szobrok készíthetőek hihetetlen részletgazdagsággal!

 

Együttműködésünk az Önkormányzattal

2021 januárjától a XIII. kerületi Önkormányzat megújította a babaköszöntő csomagját.

Mostantól a kerületünkben született picúrok egy 7.000 Ft értékű utalványt kapnak, amit az üzletünkben történő vásárlákor használhatnak fel szüleik. 

 

Autósülést használtan? NEM!


Nagyon sok hirdetést lehet találni akár itt a Facebookon, akár más oldalakon, amikben használt autósüléseket kínálnak eladásra. Vannak szépek, de akadnak nagyon leharcolt, akár 10 éves, vagy még idősebb elnyűtt darabok is. Az áruk nagyon kedvező, de tényleg megéri őket megvenni?


Nézz szét Facebook oldalainkon is!

 

Bizony, a legnagyobb közösségi oldalon is fent vagyunk. Ha szeretnél mindíg képben lenni, hogy mi van a BabaTappancs háza táján, akkor gyere és likeold oldalainkat, amiken összesen már többen mint 30.000-en vagyunk!

 

 

Szeretnél viszonteladó lenni?

 

Tetszettek a termékeink és szivesen forgalmaznád is őket? Remek ajánlataink vannak kereskedők számára! 

Viszonteladókat keresünk az ország minden részéből!

 


Bölcsödék és óvodák ellátása


A BabaTappancs a bölcsödei / óvodai játékok és berendezések - kellékek beszerzésében is partner! Nálunk minden, egy helyről beszerezhető, rövid határidővel! Egyedi ájánlatainkról érdeklődni ügyfélszolgálatunkon lehet.

Ár Radar árösszehasonlító és piac vatera.hu argep.hu olcsobbat.hu maxapro.hu